FELIX
DEGENAAR

Voorbereiding op het conservatorium

Als je de ambitie hebt om professioneel jazzpianist te worden gaan we een aangepast traject in. We werken dan gericht aan de eisen voor het toelatingsexamen.
Als docent aan het conservatorium in Groningen ben ik in detail op de hoogte van de toelatingseisen en andere zaken die van belang zijn. Techniek, spel en theorie moeten we naar het juiste niveau tillen. Hierbij krijg je duidelijke en eerlijke feedback over de voortgang en je kansen op toelating.
Er wordt dan veel van je verwacht qua talent, inzet, studievaardigheid en initiatief, om je voor te bereiden op deze veeleisende opleiding.

 

Samengevat

- lessen van 45 minuten
- voor alle leeftijden
- beginners en gevorderden
- diverse stijlen: pop, blues, rock, funk, jazz

 

Tarieven reguliere pianoles

45 minuten - € 30

 

Tarieven online pianoles

45 minuten - € 28,50


De genoemde tarieven zijn inclusief BTW.

 

Ableton Live

Ik geef lessen in Ableton Live voor beginners en gevorderden. Deze software gebruik ik zelf vrij intensief in live-situaties. Daarom kan ik je vanuit de praktijk concreet inzicht en kennis meegeven over deze DAW-software.
De Ableton Live-lessen zijn iets anders opgebouwd dan de pianolessen, stuur mij gerust een mail om hier meer informatie over te krijgen.

 

Lestijden 

dinsdag: 12:00 tot 21:00 uur
vrijdag: 12:00 tot 21:00 uur

 

Locatie

Kijk daarvoor op de pagina Contact

 

Privacyverklaring

Klik hier.

 

 

Testimonials

"Pianoles krijgen van Felix betekent gedegen leren pianospelen, of het nu jazzmuziek is of klassiek, Felix is van veel markten thuis.  Voor mij is de les altijd inspirerend, afwisselend en sluit heel goed aan bij wat ik wil en wat ik kan. Felix speelt vooral goed in op waar je mogelijkheden liggen en wat haalbaar voor je is. Nooit ongeduldig, altijd met een lach. En super-muzikaal, natuurlijk, wat vooral gewoon leuk is. Inmiddels 5 jaar les van Felix en krijg echt waar voor mijn geld!"
Jane, Groningen (maart 2021)

 

"Ik heb 4 jaar les gehad bij Felix. Ik ben altijd met veel plezier naar de les gegaan en heb veel van hem geleerd. Felix legt duidelijk en rustig uit. Als iets niet lukt is dat niet erg en kijken we hoe we het kunnen verbeteren. Als zangeres die ook piano speelt heb ik veel aan zijn lessen gehad. We zijn altijd uit gegaan van iets waar ik mee bezig was om te zingen en hebben gewerkt aan hoe ik me daarbij kon begeleiden. Ook theoretisch hebben we veel behandeld. De lessen van Felix hebben mij enorm geholpen bij de toelating die ik heb gedaan aan verschillende conservatoria. Na mijn jaar vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium ga ik volgend jaar beginnen aan het conservatorium van Amsterdam!"
Suzanne, 18, Groningen (juni. 2019)

 

"Als eerstejaars student in Groningen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe pianoleraar. Ik heb inmiddels al ruim een jaar les bij Felix en ik vind het ontzettend leuk. Bij een stuk bladmuziek komt veel kijken, Felix heeft mij geleerd om verder te kijken dan de noten om er een mooi pianostuk van te maken. Felix houdt rekening met mijn drukke tentamenperiodes en hij weet al mijn lessen leerzaam, gevarieerd en motiverend te maken!"

Margot, 19 jaar, Groningen (feb. 2017)