FELIX
DEGENAAR

Eminent Hipsters

 

De band Eminent Hipsters ontstond vanuit een hartstochtelijke liefde voor de muziek van Steely Dan, de niet te categoriseren popgroep die in 1972 werd geformeerd door de eminente heerschappen Donald Fagen (zang, toetsen) en Walter Becker (gitaar, zang).

De muziek van Steely Dan is een amalgaam van jazz, rhythm & blues en pop met een 'westcoast'-sausje. Bekendste albums zijn “Aja” en “Gaucho”.

Pianist Tony Hoyting besloot de handen ineen te slaan met pianist Felix Degenaar en zetten samen in 2015 de Steely Dan tribute band “Eminent Hipsters” op, als eerbetoon aan dit Amerikaans fenomeen.

De band speelt een dwarsdoorsnede van het Steely Dan-repertoire en ook tracks van de soloplaten van Donald Fagen.

 

 

 

JazzMen Limited

JazzMen Limited is een jazztrio bestaande uit contrabas, piano en zang. De kleine bezetting roept de sfeer op van de jaren '50, van rokerige café's, heren in mooie pakken, dames in zwoele jurken met op de achtergrond jazzmuziek. In hun cool swingende stijl brengen de jazzmannen bijzondere American Songbook stukken: gevoelige ballads, vrolijke up-tempo standards en af en toe een onverwacht betoverende uitstap met een knipoog, zoals hun jazzy ode aan de Muppet Show.
Het trio bestaat uit Paul Nieman (zang), Felix Degenaar (piano) en Hans Lass (contrabas).

 

JazzMen Limited

 

Pale Blue Dot

 

Pale Blue Dot is opgericht door Wim Koopman (sax) en Felix Degenaar (piano). Beide zijn actief in de pop- en jazzscene in het noorden van Nederland. Ze ontmoetten elkaar in een Steely Dan-tribute band en op jamsessions. Ze kwamen er gaandeweg achter dat hun stijlen van componeren naadloos op elkaar aansluiten. Uit dit gegeven werd Pale Blue Dot geboren: een band met een eigen stijl die te omschrijven is als een samensmelting van vele vergezichten. In Pale Blue Dot komen meerdere elementen bij elkaar: het is melodieuze muziek die soms melancholiek en harmonieus is en soms kwetsbaar of juist uitbundig. De wortels liggen in de jazz en dat kun je vaak horen,
ook dankzij medebandleden Dennis Elderman (drums) en Martijn Schuppers (basgitaar).

 

 

 

Sweet Thing

Sweet Thing is een formatie rondom de getalenteerde zussen Cherryl en Melanie Tuasuun.

Ze spelen soulklassiekers en veel werk van Chaka Khan!

Humphry Strik (drums), Henry Sopacua (bas), Felix Degenaar (keys), Jeffrey Smith (gitaar) en Han Latupeirissa (percussion).

 

Shjazz

 
De in Paramaribo geboren jazz zangeres Sharon Doelwijt laat zich beïnvloeden door de muziek van Billie Holiday, Dinah Washington, Louis Prima, Bessie Smith en Nat King Cole.

 

Sharon staat niet alleen bekend om haar heldere en meeslepende stemgeluid maar ook om haar prikkelende interactie met het publiek.   

 

Met Hans Lass (cbas), Sebastian Demydzcuk (drs) en Felix Degenaar (piano)